Rowico Home

Rowico Home är ett familjeägt halländskt möbelföretag som startades 1971. Våra möbler är designade för människor som uppskattar välarbetade, trendiga möbler med fokus på kvalitet istället för kvantitet. Möbler som kommer att användas och älskas under många år framöver. När man köper en möbel från oss är det starten på en långsiktig relation.

Vi ritar och designar de flesta av våra möbler med hjälp av våra egna formgivare i Halmstad. Ibland samarbetar vi också med ett fåtal utomstående designers. I de fallen är vi måna om att ha en tät dialog för att försäkra oss om att möbeln får vårt DNA och passar in i våra kollektioner.

VÅR BERÄTTELSE

Rowico Home startades 1971 av Roland Hammargren. Strax därefter blev även hans son, Mikael Hammargren, aktiv i företaget och 1988 flyttade vi till nuvarande lager- och kontorsbyggnad i Halmstad. Från att ha fokuserat på italienska stilmöbler tog Rowico steget till produktion i fler länder, vilket också medförde att ett mer modernt skandinaviskt möbelsortiment tog form. 2009 köpte Rowico upp konkurrenten Bitc Möbel AB och därmed tillkom även ett säljkontor i England, som är aktivt idag. 2015 blev även Mikaels barn, Jessica och Fredrik Hammargren aktiva i företaget. 2018 tog Rowico steget till att bli FSC-certifierade och 2020 bytte vi namn till Rowico Home.

MED SKOGEN SOM LEDSTJÄRNA!

Trä är vårt viktigaste material och FSC®-certifierade möbler har blivit vårt signum när vi utvecklar våra kollektioner. Vi strävar ständigt efter att göra bästa tänkbara materialval och att tänka hållbart i alla led. Därför är FSC-certifierade möbler en viktig del i vårt sortiment. Möbler där allt trä kommer från ett kontrollerat skogsbruk som värnar om naturen på bästa sätt. Läs mer om vårt hållbarhetsarbete, framtida miljöstrategi och vårt FSC®-certifikat i vår hållbarhetspolicy. 

Så genom hållbara val, skandinaviskt formspråk och välarbetade möbler i tiden möblerar ROWICO HOME även för nästa generation.